Bevalling

De bevalling

Geboortevoorbereiding

Vanaf week 36 kan begonnen worden met een behandeling om het bekken en de baarmoederhals voor te bereiden op de bevalling. De behandeling ontspant de spieren en gewrichten en verminderd eventuele spanning na de bevalling toe.
De behandeling ondersteunt een goede ontsluiting en een efficiëntere bevalling en je herstel verloopt vaak sneller.
De behandeling vind één maal per week plaats tot aan de bevalling.

Inleiding/Inductie (vanaf week 40 -41 )

Vanaf week 41 kan met acupunctuur de weeën worden opgewekt zonder gebruik te maken van medicijnen.
Er zijn gemiddeld twee behandelingen nodig om de twee dagen en men krijgt instructies mee naar huis om bepaalde acupunctuurpunten regelmatig te drukken of te masseren.
Ook maakt de acupuncturist in dit geval vaak gebruik van verblijfsnaaldjes. Dit zijn kleine naaldjes (2 to 4 mm) die op een acupunctuurpunt aangebracht worden voor een constante stimulatie van het punt. Deze naaldjes kan men dan een aantal malen per dag extra stimuleren door er druk op uit te oefenen.
De behandeling voor inleiding/inductie kan ook goed worden toegepast bij vrouwen met voortijdig gebroken vliezen, waarbij de bevalling niet inzet.

Pijnbestrijding tijdens de bevalling

Acupunctuur is een goed alternatief voor geneesmiddelen om pijn te bestrijden tijdens bevallingen. Het kan toegepast worden aan het begin van de bevalling om de weeën te versterken, de ontsluiting te versnellen en voor pijnbestrijding.
Acupressuur verschaft gelijksoortige resultaten, met het voordeel dat het toegepast kan worden door verloskundige, kraamverzorgenden en partners die helpen bij de bevalling.
Indien men wilt kan er in een consult uitleg gegeven worden aan partners welke punten ze kunnen drukken tijdens de weeën voor pijnverlichting en snellere ontsluiting. Acupunctuur roermond geeft uitleg en papieren mee naar huis waarop alles nogmaals nagelezen kan worden.